Uutinen

Turvallisin mielin matkalle

Kaoottinen liikenne, erilainen bakteerikanta, tarttuvat taudit... Matkalla voi sattua mitä vain. Ja sattuukin: joka päivä yksi suomalainen sairastuu ja viisi suomalaista joutuu rikoksen uhriksi ulkomailla. Sinä voit lomailla levollisin mielin, sillä SAKKI on ottanut opiskeleville jäsenilleen Turvasta jäsenvakuutuksen, joka sisältää matkustajavakuutuksen vapaa-ajan matkoille. Vakuutus on jäsenetu, jonka SAKKI on maksanut puolestasi.

SAKKIn jäsenvakuutuksessa ovat vakuutettuna opiskelevat jäsenet, joilla on SAKKIn voimassaoleva opiskelijakortti. Vakuutus sisältää myös vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen pysyvän haitan varalle.

Matkustajavakuutus on voimassa Suomesta ulkomaille tehtävillä vapaa-ajan matkoilla sekä vapaa-ajan kotimaanmatkoilla, jotka ulottuvat vähintään 100 kilometrin etäisyydelle vakuutetun asunnosta, työpaikasta, opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Matkustajavakuutus ei ole voimassa edellä mainittujen paikkojen välisillä matkoilla.

Vakuutus on voimassa yhtäjaksoisesti enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta. Ylimeneville matkapäiville kannattaa ottaa Turvasta määräaikainen matkustajavakuutus. Vakuutus ei ole voimassa ehdoissa erikseen poisrajatuissa urheilulajeissa tai harrastuksissa.

”Olin kavereideni kanssa lomalla Rodoksella, kun toisena lomapäivänä vasen olkapääni tuli niin kipeäksi, ettei käsi noussut ja pukeminenkin oli yhtä tuskaa. Oppaan tilaama lääkäri saapui hotellihuoneeseeni, tutki olkapääni ja kysyi, onko minulla vakuutusta. Annoin mukana olleen matkavakuutustodistuksen. Lääkäri kertoi, että kaikki hoituu, sillä hän ottaisi yhteyttä Turvaan. Lääkäri kävi sen jälkeen joka aamu antamassa kipupiikin, muita lääkkeitä sekä ohjeita miten toimia käden kanssa. Hoito oli todella hyvää, joten pystyin jatkamaan lomaani. Todellinen yllätys oli se, kun Turvasta soitettiin minulle, kyseltiin vointiani ja toivoteltiin hyvää lomaa. Hyvästä hoidosta johtuen kyseinen reissu on edelleen matkoistani mieliinpainuvin ja lomani onnistunut. Matkustelen edelleen - aina on matkavakuutustodistus mukanani.”

Hae todistus ennen matkaasi Turvasta

Voit hakea matkavakuutustodistuksen Turvan toimipaikasta. Saat sen näyttämällä voimassaolevaa kuvallista SAKKIn opiskelijakorttia. Lähimmän Turvan toimipaikan osoitteen löydät internetistä osoitteesta www.turva.fi.

Matkavakuutustodistus kannattaa pitää aina mukana. Näin hoitava laitos voi todeta, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus ja että hoidoille löytyy maksaja. On kuitenkin hyvä varautua siihen, että kulut joutuu maksamaan ensin itse ja hakemaan korvausta myöhemmin vakuutusyhtiöstä. Jos joudut itse maksamaan hoitokulut, säilytä kuitit ja lähetä ne vahinkoilmoituksen mukana Turvaan.

Mitä vakuutuksesta korvataan?

Vakuutus korvaa matkan aikana alkaneen äkillisen sairauden tai sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja. Näitä ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimuskulut ja lääkärin määräämät lääkkeet. Ennen matkan alkua ollut sairaus ei ole vakuutusehtojen tarkoittama matkasairaus. Tällaiseen sairauteen liittyen korvataan ainoastaan ensiapuhoito matkakohteessa.

Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumisen tai keskeytymisen kuluja, mikäli se johtuu äkillisestä sairaudesta tai tapaturmasta. Matkan peruuntuminen tarkoittaa sitä, että matkalle lähtö estyy. Matkan keskeytymisellä tarkoitetaan jo alkaneen matkan muuttumista.

Matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä korvataan kuluja, joista matkan järjestäjä ei lain tai matkaehtojen mukaan ole vastuussa. Näitä kuluja voivat olla esimerkiksi matka- tai majoituskulut.

”Olin varannut kotimaasta lomamökin ja varausmaksukin oli jo maksettuna, kun juuri ennen lomaa sain vakavan sairauskohtauksen ja minut vietiin sairaalaan. Jouduin peruman lomamökin viime tingassa, joten varausmaksua en saanut takaisin. Minulla oli kuitenkin SAKKIn kautta matkustajavakuutus Turvassa, joten sain osuuteni varausmaksusta takaisin vakuutuksen kautta.”

Matkatavarat on vakuutettava erikseen

Jäsenvakuutukseen ei sisälly matkatavaravakuutusta, joten matkatavarat on vakuutettava erikseen, elleivät ne jo sisälly normaaliin kotivakuutukseen. Kun otat laajan tason kotivakuutuksen Turvasta, korvaa se myös ulkomaan matkoilla mukana oleville matkatavaroille aiheutuneita vahinkoja 4 500 euroon asti.

SOS auttaa apua tarvitsevia matkaajia

SOS International on pohjoismaisten vakuutusyhtiöiden omistama kansainvälinen ”hälytyskeskus”, josta voit saada apua, jos sairastut ja tarvitset lääkäriä tai sairaalahoitoa. SOS:issa on ympärivuorokautinen päivystys suomen kielellä ja siellä tunnetaan myös SAKKIn vakuutus.

”Olen koko elämäni saanut olla terveenä, joten äkillinen sairaus ei ole tullut mieleenkään – ei varsinkaan matkalla. Tunisian reissulla umpisuoleni alkoi kuitenkin ilmoitella itsestään. Umpisuoli leikattiin pikimmiten. Yksityishuoneessa parannellessani sain puhelinsoiton suomea puhuvalta henkilöltä SOS Internationalista. Ystävällinen naishenkilö kyseli vointiani kaikkea muuta kuin viileän virallisesti. Tunsin, että nämä ammatti-ihmiset ymmärtävät sairastuneen orvon olon siellä kaukana kotoa. En saanut leikkauksen vuoksi palata ystävieni kanssa samalla lennolla kotiin. Yksityinen taksikuljetus vei minut lentokentälle pääkaupunkiin. Siellä sain jälleen yksityispalvelua lentoyhtiön virkailijalta. Lensin Pariisiin, missä vastassa oli pyörätuoli ja avustaja, joka hoiti puolestani kaiken tarvittavan virallisen osuuden lentoani varten. Helsingissä minua oli vastassa taksi, joka vei kotiovelleni asti. Kokemuksen jälkeen voin lämpimästi suositella SAKKIn jäsenetuihin kuuluvaa Turvan matkavakuutusta!”

SOS:iin voi ottaa yhteyttä myös muissa kuin hätätapauksissa. He voivat esimerkiksi neuvoa lähimmän luotettavan lääkäriaseman sijainnin.

SOS:n asiantuntijat selvittävät tapaustasi ja pyytävät tarvittaessa avuksi SOS:n yhteyslääkärin. SOS keskustelee tarvittaessa hoitavan lääkärin kanssa ja välittää potilaan hoidon kannalta tärkeät tiedot hoitolaitokselle. Jos hoitolaitos ei hyväksy matkavakuutustodistusta eikä suostu lähettämään laskua Turvaan, voit pyytää hoitolaitosta soittamaan SOS:iin.

Lisätietoja jäsenvakuutuksesta

Vakuutusehdot ja korvauksenhakuohjeet löytyvät Jäsenvakuutus- ja Korvaukset-sivuilta. Tutustu vakuutusehtoihin ja vakuutuksessa oleviin rajoituksiin ennen matkalle lähtöä.

Lisätietoja vakuutuksesta saat Turvan toimipaikoista, asiamiehiltä tai palvelunumerosta 01019 5110. Toimipaikkojen yhteystiedot ja lisätietoja Turvasta löydät osoitteesta turva.fi.