Matkatavarat rikkoutuivat tai varastettiin järjestötehtävämatkalla

Matkalla mukana olevalle omaisuudelle aiheutuneesta vahingosta voit saada korvausta ammattiliittosi ottamasta matkatavaravakuutuksesta.
Vahingoittuneen esineen ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Kun korvaus maksetaan uuden, lähinnä vastaavan esineen hinnan perusteella, korvauksesta vähennetään ikään perustuva ikävähennys ja omavastuuosuus.
Voit saada korvauksen myös uutena tavarana käyttämämme hankintapalvelun kautta. Tällöin maksat ikävähennyksen ja omavastuuosuuden suoraan hankintapalvelulle ja me maksamme loppuosan. Jos haluat korvauksen tavarana, ilmoita siitä vahinkoilmoituksessa.

Toimi näin

 1. Jos matkatavarasi katoavat tai rikkoutuvat lennon aikana, tee ilmoitus lentoyhtiölle ja pyydä kirjallinen kopio ilmoituksestasi. Hae ensisijaisesti korvausta lentoyhtiöltä.

 2. Ilmoita omaisuuden tarkka merkki ja malli, käyttöönottovuosi ja uuden vastaavan hinta.

 3. Jos kyseessä on varkausvahinko, tee rikosilmoitus paikalliselle poliisille ja säilytä poliisilta saamasi tutkintailmoitus. Voit myös pyytää todistuksen tapahtuneesta oppaalta tai matkan järjestäjältä.

 4. Ilmoita vahingosta Turvan verkkopalvelussa tai soita korvauspalveluumme numeroon 01019 5108. Verkkopalvelu on auki joka päivä klo 7-23.

  Kirjaudu sisään

  Sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaa Hae korvausta > Koti-, omaisuus- tai lemmikkivahinko > Matkatavaravahinko

 5. Ilmoita vahinkoilmoituksessa ammattiliittosi nimi ja jäsennumerosi.

 6. Toimita liitteenä ammattiliittosi vahvistus järjestötehtävämatkasta.

 7. Jos tarvitsemme lisätietoja tai tositteita, otamme sinuun yhteyttä. Säilytä alkuperäiset tositteet ja matkaliput itselläsi sen varalta.

 8. Älä hävitä rikkoutunutta esinettä, ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.