Uutinen 1.4.2015: Henkivakuutus puoleen hintaan

Etu vain OAJ:n jäsenille


Suomalaisissa perheissä isän ja äidin henkivakuutus jää usein tekemättä. Sen sijaan perheen koira on tavallisesti vakuutettu. Vakuutusyhtiö Turvan palvelujohtaja Juha Ahon mielestä henkivakuutuksen ottaminen on samalla vastuun ottamista. Se on vastuuta perheen tulevaisuudesta, sen turvaamisesta ja perheen arjen jatkumisesta.


– Henkivakuutuksen ottaminen on läheisistä ja heidän tulevaisuudestaan huolehtimista. Henkivakuutus on parasta, mitä perheelleen voi hankkia, Juha Aho sanoo.

Vakuuta kallein omaisuutesi

Asuntolainan takaisinmaksun voi toki turvata kuolemantapauksen varalta pankkien kauppaamilla lainaturvavakuutuksilla, mutta lainan lisäksi ne eivät mitään muuta korvaakaan. Lainaturvan korvaus menee pankille. Lisäksi lainaturvavakuutus on huomattavasti kalliimpi kuin henkivakuutus.

– Henkivakuutus on vakuutuksista edullisin, mutta toisaalta henki on kaikkien kalleinta omaisuutta, Juha Aho toteaakin.

– Jos perhettä kohtaa niin hirvittävä asia kuin äidin tai isän kuolema, on kodin menettäminen tai perheen talouden ajautuminen umpikujaan tarpeeton lisätaakka, hän jatkaa.

Kuolemantapauksessa lapsille saattaa tulla maksettavaksi suuret perintöverot, joten henkivakuutus on avuksi myös tässä. Henkivakuutus on siis myös sijoitus lasten tulevaisuuteen.

Suomalaisessa yhteiskunnassa avopareilla ei ole läheskään samanlaista sosiaaliturvaa kuin
aviopareilla, varsinkaan, jos parilla ei ole yhteisiä lapsia. Henkivakuutuksessa edunsaajan voi määritellä itse.

– Nyt asia on helppo hoitaa kuntoon, Juha Aho kannustaa.

Vastuuta läheisistä

– Henkivakuutuksen ottaminen on samalla vastuun ottamista. Vastuuta perheen tulevaisuudesta, sen turvaamisesta ja perheen arjen jatkuvuudesta, Juha Aho muistuttaa.

Viisi kuudesosaa kansalaisista, joilla on perhettä tai lainaa, pitää vapaaehtoisen henkivakuutuksen ottamista järkevänä ja vastuullisena tekona. Silti vain kolmasosa heistä sen ottaa, eikä turva silloinkaan aina ole riittävä. Suomalaisten henkivakuutusturva on usein alle 20 000 euroa. Riittääkö se asuntolainaan ja koko perheen elämiseen?

Henkikulta puoleen hintaan – vain OAJ:n jäsenille

Turvan Henkikulta on jäsenetuvakuutus, jota tarjoamme vain ammattiliittojen jäsenille ja heidän perheilleen. OAJ:n jäsenet saavat kampanja-aikana tarjottuihin ja tarjouksen voimassaoloaikana hyväksyttyihin uusiin Henkikulta-sopimuksiin kampanja-alennuksena: ”2 vuotta yhden hinnalla”. Kampanjassa annetaan 50 prosentin alennus kahden vuoden maksusta 1.4.2015–31.12.2015 tarjottuihin ja tarjouksen voimassaoloaikana hyväksyttyihin uusiin Henkikulta-vakuutuksiin.

Alennus on käytössä Turvan myyntiorganisaatiossa. Verkkokaupassa kampanjan alennusta ei saa.
Kuolemanvaravakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.