Moottoripyörän vakuutukset verkkokaupasta

Moottoripyorävakuutus vakuutusyhtiö Turvasta

Moottoripyörälle tarvitset liikennevakuutuksen ja oman pyörän vahinkojen varalle kaskovakuutuksen.

Kun valitset moottoripyöräsi vakuutukseen vakioajokauden, joka kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa ja voit ajaa halutessasi myös talvikuukausina. Talviajan vähäisempi ajo on valmiiksi otettu huomioon vakuutusmaksussa.

Jos taas ajat vähemmän, voit poistaa pyörän liikennekäytöstä. Kun moottoripyörän liikennekäytöstä poisto kestää huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, saat hyvitystä vakuutusmaksusta.

Lyhyesti

  • Liikennevakuutuksen lisäksi oma pyörä kannattaa vakuuttaa vapaaehtoisella vakuutuksella.
  • Kaskovakuutus korvaa mm. kolarointi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvahinkoja valitsemasi vakuutuspaketin laajuuden mukaan.
  • Pyörää ei tarvitse poistaa liikennekäytöstä marras-maaliskuun välisenä aikana. Jos et käytä pyörää liikenteessä huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään, voit ilmoittaa pyörän liikennekäytöstä poistetuksi.
  • Liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos, jonka voit tehdä kätevästi ja edullisesti esimerkiksi Turvan tai Trafin verkkopalvelussa. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Kun haluat ottaa pyörän taas käyttöön, tee liikennekäyttöönotosta uusi rekisteri-ilmoitus. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisterimuutos.
  • Liikennekäytöstä poisto hyvitetään moottoripyörän vakuutusmaksusta, kun poisto kestää vähintään 30 vuorokautta kerrallaan huhti-lokakuun välisenä aikana. Liikennevakuutuksen bonus karttuu, kun pyörä on ollut vahingottoman vakuutuskauden aikana liikennekäytössä vähintään 90 vuorokautta.

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

MP Turvakasko

MP Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

MP Palo-varkaus

Kolarointi
Hirvi
Ilkivalta
Palo
Varkaus
Oikeusturva
Autopalvelu

alle 16 vuotta vanhalle moottoripyörälle

Rahoitus

Vakuutustuotteet


MP Turvakasko

MP Turvakasko on Turvan laajin moottoripyörävakuutus, joka korvaa mm. kolarointi-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvahinkoja. Se on mahdollista ottaa yksityiskäyttöisille, enintään 20 vuotta vanhoille moottoripyörille.

MP Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

MP Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus sisältää nimensä mukaan hirvivahinko-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Lisäksi vakuutus sisältää oikeusturvavakuutuksen ja autopalveluvakuutuksen alle 16 vanhalle pyörälle. Vakuutuksen voi ottaa enintään 30 vanhalle moottoripyörälle.

MP Palo-varkaus

MP Palo-varkaus korvaa palo-, varkaus- ja oikeusturvavahinkoja. Vakuutuksen voi ottaa enintään 30 vuotta vanhalle moottoripyörälle.


Vakuutustuotteisiin liittyvää lisätietoa