Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Metsävakuutus

Metsä on arvokasta omaisuutta, josta kannattaa pitää hyvää huolta. Hyvällä metsänhoidolla autat metsää pysymään hyvässä kunnossa, mutta joskus metsää koettelevat erilaiset luonnontuhot. Tyypillisimpiä vahingonaiheuttajia ovat myrsky, lumi ja metsäpalo. Turvalla on metsäsi turvaksi neljä erilaista metsävakuutusta, joista voit valita metsällesi sopivan vakuutusturvan laajuuden.

Metsävakuutus korvaa metsätaloudellisen arvon menetystä. Vahingon suuruus saadaan laskemalla puuston hakkuuarvo välittömästi ennen ja jälkeen vanhingon.

Millaisia vahinkoja metsävakuutus korvaa?

Metsän palovakuutus

Vakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ja sen sammutustoimien aiheuttama vahinko puustolle, taimikolle, hakatulle puutavaralle, istutettaville taimille sekä bioenergiaksi kerätylle hakkuutähteelle.

Myrsky ja lumituhovakuutus

Vakuutuksesta korvataan myrskyn aiheuttama vahinko puustolle, taimikolle, hakatulle puutavaralle ja istutettaville taimille.

Hyönteis-, tulva- ja sienituhovakuutus

Vakuutuksesta korvataan hyönteisten aiheuttama vahinko puustolle ja taimikolle. Tulvavakuutuksesta korvataan kohonneen vedenpinnan ja sen kuljettaman jäämassan aiheuttama vahinko puustolle, taimikolle ja istutettaville taimille. Sienituhovakuutuksesta korvataan sienitautien aiheuttama vahinko puustolle ja taimikolle.

Eläintuho- ja ilkivaltavakuutus

Vakuutuksesta korvataan metsäkauriiden, jäniseläinten, jyrsijöiden ja lintujen aiheuttamat vahingot puustolle, taimikolle, hakatulle puutavaralle ja istutettaville taimille.