Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkavakuutus

Huolehdi matkavakuutus kuntoon ennen reissuunlähtöä ja voit ottaa matkalla rennommin. Jos matkustat enemmän kuin kerran vuodessa, sinun kannattaa valita jatkuva matkavakuutus, sillä se on silloin sinulle edullisempi ja huolettomampi vaihtoehto.

Lyhyesti matkavakuutuksesta

 1. Matkavakuutus koostuu matkustaja- ja matkatavaravakuutuksesta, jotka voit ottaa yhdessä tai erikseen.
 2. Matkustajavakuutuksella vakuutat itsesi tai perheesi ja matkatavaravakuutuksella mukaan otettavat tavarat.
 3. Saat suomenkielistä apua 24/7, jos sairastut tai loukkaannut matkan aikana.
 4. Voit hankkia matkavakuutuksen Turvasta joko jatkuvana vuosivakuutuksena tai määräaikaisena tiettyä matkaa varten.
 5. Löydät matkavakuutustodistuksen kätevästi verkkopalvelustamme, kirjaudu verkkopalveluun. Matkavakuutuskortit kulkevat helposti mukanasi myös TaskuTurvassa, lue lisää TaskuTurvasta.

Matkavakuutus on osa Terveysvakuutusta

Terveysvakuutuksen voit rakentaa haluamistasi vakuutusturvista, juuri sinun ja perheesi elämäntilanteeseen sopivaksi. Terveysvakuutuksella voit varautua niin tapaturman, sairauden kuin matkalla sattuvien vahinkojen varalle.

Laske hinta ja osta


Millainen matkavakuutus sinun kannattaa ottaa – jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

 • Jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa, sinun kannattaa valita jatkuva matkavakuutus, sillä se on sinulle edullisempi ja huolettomampi vaihtoehto.
 • Jos tarvitset turvaa vain yksittäisen matkan varalle, voit ostaa määräaikaisen matkavakuutuksen tästä.

Onko liittosi ottanut matkavakuutuksen puolestasi?

Tarkasta oheisesta alasvetovalikosta, onko ammattiliittosi vakuuttanut sinut jo Turvassa jäsenvakuutuksen perusteella. Liitollesi räätälöidyiltä sivuilta voit tarkastaa, mitä vakuutus korvaa.

Matkavakuutuksen hinta ja omavastuu

Matkavakuutuksen hinta eli matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutuksen hinta määräytyy muun muassa vakuutuksen voimassaoloajan, voimassaoloalueen ja vakuutetun iän perusteella. Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa myös matkustajavakuutukseen valitsemasi turvat. Matkustajavakuutuksessa ei ole omavastuuta. Matkatavaraturvan omavastuuvaihtoehdot löydät alla olevasta taulukosta.

Laske hinta ja osta

Matkatavaravakuutus

Jos haluat ostaa pelkän matkatavaravakuutuksen, ole silloin yhteydessä asiakaspalveluumme tai täytä tarjouspyyntölomake täällä. Muistathan vakuuttaa myös itsesi matkustajavakuutuksella matkalla sattuvien yllättävien tilanteiden varalta. Matkatavaravakuutus voi sisältyä myös kotivakuutukseesi. Kotivakuutuksesi sisällön näet TaskuTurva-sovelluksessa tai verkkopalvelussamme.

Mitä matkavakuutus korvaa?


Matkustajavakuutus

  Sisältää

Matkustajavakuutuksesta korvaamme matkasairauden hoitoa enintään 120 päivää lääkärinhoidon alkamisesta. Matkatapaturman hoitoa korvaamme enintään 3 vuotta tapaturman sattumisesta. Hoitoon tulee hakeutua matkan aikana tai viikon kuluessa matkan päättymisestä.

Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavan hoidon matkakohteessa, jos vakuutetun ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma on yllättäen pahentunut. Ensiapuluonteista hoitoa korvataan matkakohteessa enintään 10 päivän ajalta hoidon alkamisesta.

Matkasairauden ja -tapaturman hoitokulut, sisältyy

Matkan peruuntumisella tarkoitetaan, että et pääse lähtemään maksetulle matkalle. Keskeytyminen tarkoittaa, että alkanut matka muuttuu. Peruuntumiseen tai keskeytymiseen tulee olla pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut odottamaton ja merkittävä vahinko. Matkan peruuntumisturva on voimassa, kun vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista ja kun peruuntumisen syy on ilmennyt matkan varaamisen ja vakuutuksen ottamisen jälkeen.

Matkavakuutuksesta korvaamme lisäksi matkan peruuntumisen ja keskeytymisen kuluja sekä lääkärin määräämää psykoterapiaa ulkomailla matkakohteessa tapahtuneen luonnonkatastrofin, äkillisen yleisvaarallisen epidemian, äkillisen ja odottamattoman aseellisen selkkauksen tai terrori-iskun vuoksi.

Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen, sisältyy

Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo tai moottoriajoneuvo on myöhässä luonnonmullistuksen, teknisen vian, moottoriajoneuvoon kohdistuneen rikollisen teon tai liikenneonnettomuuden vuoksi.

Myöhästymisen vuoksi maksetaan kulut, jotka johtuvat matkan jatkamisesta muulla vastaavalla kuljetusyhteydellä alkuperäiseen määränpäähän tai takaisin Suomeen alkuperäisen matkasuunnitelman mukaisesti. Korvausta maksetaan enintään 2 000 euroa matkan alkuperäisestä hinnasta riippumatta. Myöhästymisen vuoksi maksettavista korvauksista vähennetään maksuhyvitys tai korvaus, jonka vakuutettu on oikeutettu saamaan kuljetusyhtiöltä tai matkanjärjestäjältä.

Matkalta myöhästyminen, sisältyy

Vakuutuksesta voidaan korvata sairaankuljetus ambulanssilennolla kotimaahan silloin, kun se potilaan hoidon kannalta on perusteltua ja siitä on etukäteen sovittu Turvan kanssa. Olemassa olevan sairauden äkillistä pahentumista matkalla korvataan vakuutuksesta rajoitetummin.

Sairaankuljetus kotimaahan, sisältyy

Matkavakuutuksesta korvataan ulkomailla kuolleen vakuutetun kohtuulliset kotiinkuljetuskustannukset tai enintään näitä vastaavat hautauskustannukset ulkomailla.

Kotiinkuljetuskustannukset vakuutetun kuollessa matkalla, sisältyy

Valinnaiset lisäturvat

  Myöntämisikä

Tästä turvasta maksamma vakuutetulle korvausta tapaturman aiheuttamasta lääketieteellisesti määritellystä pysyvästä haitasta.

0-99 v.

Tästä turvasta maksamme korvauksen, jos vakuutettu on kuollut tapaturman seurauksena. Edunsaajana ovat omaiset, mutta edunsaajaa voi muuttaa vakuutuksen voimassaoloaikana.

0-99 v.

Tarvitset Urheiluturvan matkalle, jos olet täysi-ikäinen ja aiot matkalla urheilla kilpaa, harrastaa tai kokeilla riskialtista lajia, esimerkiksi laitesukellusta.

Urheiluturva korvaa urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti. Tämän turvan saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

18-99 v.

Matkatavaravakuutus

  Omavastuu

Korvaamme matkalla mukana olleille tavaroille sattuneita äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Vakuutukseen sisältyy myös matkavastuuvakuutus ja matkaoikeusturvavakuutus. Korvaamme myös matkatavaroiden myöhästymisiä ulkomaan matkakohteesta ja katoamisia, kun matkatavarat ovat kuljetusyhtiön hallussa.

Vakuutus korvaa, jos lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän haltuun luovutetut matkatavarat eivät saavu perille ulkomaan matkakohteeseen ja niiden tilalle on hankittava välttämättömyystarvikkeita, kuten vaatteita ja hygieniatarvikkeita. Kun matkatavarat myöhästyvät vähintään 4 tuntia, korvataan välttämättömyystarvikkeiden toteutuneita hankintakuluja yhteensä enintään 2 000 euroa vakuutustapahtumaa kohti.

Ei omavastuuta

Matkavastuuvakuutus auttaa, kun vahinko ei kosketa vain sinua. Korvaamme matkalla ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi sinulle (tai muulle vakuutetulle) esitetyn vahingonkorvausvaatimuksen perusteen ja määrän. Korvaamme vahingot enimmillään 100 000 euroon asti.

100 tai 200 €/vakuutustapahtuma

Matkaoikeusturvavakuutus korvaa lakimiesavun kustannuksia yksityiselämääsi liittyvissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa, jotka ovat sattuneet matkalla ja liittyvät välittömästi matkaan ja matkustamiseen. Jos haluat käyttää vakuutustasi, tulee siitä ilmoittaa Turvaan ennen asianajo- ja oikeudenkäyntikulujen syntymistä. Korvaamme yksittäiset vahingot enintään 10 000 euroon asti. Matkaoikeusturvavakuutus on voimassa Suomesta vakuutuksen voimassaoloaikana alkavilla matkoilla kaikkialla maailmassa.

15 % kustannuksista

Hyvä tietää Matkavakuutuksesta

Olemme koonneet tärkeää tietoa koronavirukseen, matkustajavakuutukseen ja matkustamiseen liittyen, katso usein kysytyt kysymykset koronavirukseen liittyen täältä.

Matkavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa Suomesta alkavilla, enintään kolme kuukautta kestävillä työ- ja lomamatkoilla. Matkan tai oleskelun ulkomailla ei katsota katkeavan alle 30 vuorokautta kestävän kotimaassa käynnin vuoksi, jos tarkoitus on palata samaan kohteeseen ulkomailla. Ulkomaiden lisäksi vakuutus on voimassa Suomessa, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päässä kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Liikuttaessa edellä mainittujen paikkojen välillä matkavakuutus ei ole voimassa. Matkavakuutus ei ole voimassa sotariskialueilla.


 • Jatkuva matkustaja- ja matkatavaravakuutus ovat voimassa enintään 3 kk matkan alkamisesta.
 • Määräaikainen matkustaja- ja matkatavaravakuutus ovat voimassa sovitun matkan ajan. Matkan kesto voi olla enintään 3 kk.
Jos olet lähdössä ulkomaille pitemmäksi aikaa, esimerkiksi vuodeksi opiskelemaan tai talveksi etelään, voit pidentää voimassaoloaikaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Yli kolmen kuukauden voimassaoloaika edellyttää terveysselvityksen tekemistä. Huomioithan, että Kela-kortin on oltava voimassa koko ulkomailla oleskelun ajan, jotta voit saada korvausta matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluista.

 • Jatkuva matkustajavakuutus päättyy viimeistään silloin, kun vakuutettu täyttää 100 v.
 • Määräaikainen matkustaja- ja matkatavaravakuutus päättyvät sovittuna ajankohtana yksittäisen matkan jälkeen.

 1. Jos sairastut matkan aikana tai sinulle sattuu tapaturma, voit joutua turvautumaan yksityisiin lääkäreihin ja hoitolaitoksiin, jotka saattavat maksaa maltaita. Matkavakuutus korvaa äkillisen sairauden tai tapaturman aiheutuneita lääkäri- ja tutkimuskuluja sekä lääkkeitä.
 2. Jos ennen matkaa todettu sairautesi pahenee matkakohteessa, matkavakuutus korvaa matkakohteessa annetun ensiapuluonteisen hoidon kustannuksia enintään 10 päivän ajan.
 3. Tiesitkö, että esimerkiksi ambulanssilennon kustannuksia ulkomailta Suomeen ei korvata julkisista varoista, vaan ne on jokaisen ihmisen omalla vastuulla? Hoitamalla matkavakuutuksen ajoissa kuntoon ennen reissuun lähtöä voit turvata itsesi lisäksi myös lompakkosi.
 4. Matkan peruuntumisesta voi saada korvausta, jos se johtuu omasta tai lähiomaisen äkillisestä sairaudesta, tapaturmasta tai kuolemasta. Myös omaisuudellesi sattunut vahinko, joka edellyttää Suomeen jäämistä, voi oikeuttaa korvaukseen.
 5. Jos esimerkiksi lentokentälle matkalla olleeseen linja-autoon tulee moottorivika eikä jatkoyhteyksiin enää ehditä, matkavakuutus korvaa tarpeellisia ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja, joita matkan jatkamisesta määränpäähän aiheutuu.

Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat omat lapset ja lapsenlapset sekä samassa taloudessa asuvat muut kuin omat lapset. Myös puolison alle 18-vuotiaat lapset kuuluvat vakuutuksen piiriin, vaikka nämä eivät asuisikaan samassa taloudessa.

Yksin matkustavalla lapsella tulee olla oma matkavakuutus.


Matkatavaravakuutus korvaa matkatavarasi esimerkiksi silloin, jos ne varastetaan matkan aikana. Matkatavaroilla tarkoitetaan mukaan otettujen tavaroiden lisäksi matkalla hankittuja tavaroita sekä passia ja matkalippuja.

Valitse matkatavaroiden vakuutusmäärä huolella, sillä se on yhteinen enimmäiskorvausmäärä kaikille matkan aikana sattuneille matkatavaravahingoille. Matkatavaravakuutus sisältää aina matkavastuuvakuutuksen. Matkavastuuvakuutus korvaa, jos sinä tai perheesi aiheutatte matkan aikana ulkopuolisille henkilö- tai esinevahinkoja, joista olette vastuussa.

Matkatavaravakuutus voi sisältyä myös kotivakuutukseesi. Kotivakuutuksesi sisällön näet TaskuTurva-sovelluksessa tai verkkopalvelussamme turva.fi/kirjaudu.


Jos haluat ostaa pelkän matkatavaravakuutuksen, ole silloin yhteydessä asiakaspalveluumme tai täytä tarjouspyyntölomake täällä. Muistathan vakuuttaa myös itsesi matkustajavakuutuksella matkalla sattuvien yllättävien tilanteiden varalta.Katso myös: