Omakotitalo

Omakotitalo, Kotivakuutus

Omakotitalossa asuvan tulee vakuuttaa irtaimistonsa lisäksi myös itse rakennus. Rakennuksen vakuutuksella voit vakuuttaa asuinrakennuksen, vapaa-ajan rakennuksen sekä ulkorakennuksen. Rakennuksen vakuuttamisesta huolehtii aina rakennuksen omistaja.

Kotivakuutus nyt verkkokaupasta -27,3 % ammattiliiton jäsenelle

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Verkkokaupasta ostaessasi saat vielä 15 %:n alennuksen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 27,3 %.

Valitse vakuutus tarpeesi mukaan. Oheisista linkeistä näet mitä eri vakuutukset korvaavat.

Mitä eri vakuutukset korvaavat?


Rikkoutuminen

Vakuutuksesta korvataan sekä rakennukselle että LVISA-laitteille aiheutuneita rikkoutumisvahinkoja.

Vuoto

Vakuutuksesta korvataan nesteen, höyryn ja kaasun rakennukselle aiheuttamia vahinkoja, kun aine on vuotanut rakennuksen kiinteästä johtoverkosta, sisäpuolisesta sadevesiputkistosta, rakennuksen johtoverkkoon liitetyistä kiinteistä käyttölaitteista tai pesukoneesta.

Varkaus, murto, ryöstö ja ilkivalta

Vakuutuksesta korvataan varkaudesta, murrosta, ryöstöstä tai ilkivallasta rakennukselle aiheutuneita vahinkoja.

Myrsky ja raesade

Vakuutuksesta korvataan myrskyn ja raesateen rakennukselle aiheuttamia vahinkoja.

Poikkeuksellinen tulva

Vakuutuksesta korvataan poikkeuksellisen rankkasade-, vesistö- ja merivesitulvan aiheuttamia rakennusvahinkoja sekä vesistö- ja merivesitulvan seurauksena jään liikkumisesta aiheutunut vahinko.

Räjähdys

Vakuutuksesta korvataan räjähdyksessä aiheutunut vahinko.

Vastuu

Vakuutuksesta korvataan toiselle aiheutetut henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.

Oikeusturva

Vakuutuksesta korvataan vakuutetun välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovata aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos- ja hakemusasioissa vakuutetun yksityiselämään liittyvissä asioissa.