Parasta turvaa kotisi irtaimistolle.

Kotivakuutus kerros- tai rivitalossa asuvalle

Vaikka tuntuisi, ettei kotona ole mitään kovin arvokasta, kannattaa yllätyksiin varautua. Irtaimiston kotivakuutus on turvanasi, jos kotisi tavaroita kohtaa äkillinen ja yllättävä vahinko. Irtaimistovakuutukseen kuuluvat muun muassa yksityiskäyttöön tarkoitetut tavanomaiset esineet, kodinkoneet ja -laitteet sekä arvo-omaisuus. Koti-irtaimistosi vakuutus on turvanasi myös silloin, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi muuttamaan väliaikaisesti pois vakituisesta kodistasi.

Isohima – laaja kotivakuutus nuorille

Nuorten Isohima irtaimistovakuutus on edullinen, 18-26-vuotiaan nuoren kotivakuutus. Vakuutus korvaa äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja, ja vahingon sattuessa omavastuu on pienempi kuin tavallisessa kodin irtaimistovakuutuksessa. Isohima on hyvä turva myös opiskelija-asunnon irtaimistolle. Vakuutus on voimassa myös matkatavaravakuutuksena 4 500 euroon asti enintään kuusi kuukautta kestävillä matkoilla kaikkialla maailmassa.

Vakikoto – toimiva perustason kotivakuutus

Vakikoto on hyvä vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa esimerkiksi rikkoutumisvahinkojen varalle. Vakikoto korvaa muun muassa tulipalo-, noki-, räjähdys-, salamanisku-, myrsky- ja vuotovahinkoja sekä varkausvahinkoja.

Pikkukoto korvaa palo- ja myrskyvahingot

Pikkukoto on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Se korvaa niiden lisäksi noki- ja myrskyvahinkoja.

Ammattiliiton jäsenelle Isohima-kotivakuutus alle 8 €/kk
Ammattiliiton jäsenenä saat 10%:n liittoalennuksen kotivakuutuksesta. Hintaesimerkki: 18-26-vuotias ammattiliittoon kuuluva nuori, joka asuu 32 neliön kerrostaloasunnossa Tampereella. Isohima-kotivakuutuksen vuosimaksu 90,98 € = 7,60 €/kk. Laske hinta oman asuntosi tiedoilla ja huomaat, että tämä vakuutus ei ole hinnalla pilattu!

Osta kotivakuutus tästäMitä irtaimistolla tarkoitetaan?

Kotisi irtaimiston vakuutus on voimassa vakuutuskirjaan merkityssä asunnossa ja sen käyttöön liittyvissä säilytystiloissa. Irtaimistolla tarkoitetaan siis kodin päivittäiseen ja vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja tavanomaisia esineitä. Säilytystiloilla taas tarkoitetaan esimerkiksi asunto-osakeyhtiöiden yhteisessä käytössä olevia urheilu- ja harrastusvälinevarastoja, asuntokohtaisia kellari- ja ullakkovarastoja sekä autotallia, joka on vain omassa käytössä. Asunto-osakeyhtiön säilytystiloissa pidettävän irtaimiston enimmäiskorvausmäärä 4 500 euroa. Katso tästä esimerkkejä, missä kaikkialla kotivakuutus on voimassa.

Kotivakuutukseen sisältyvät myös vastuu- ja oikeusturva

Vastuuvakuutuksen tarkoituksena on korvata ulkopuoliselle henkilölle aiheuttamiasi omaisuus- ja henkilövahinkoja. Vahingon sattuessa et jää yksin, sillä Turva selvittää puolestasi oletko lain mukaan korvausvastuussa vahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja voivat olla esimerkiksi, jos törmäät polkupyörällä jalankulkijaan, joka loukkaantuu tai tilanne, jossa koirasi puree lenkkeilijää. Voit joutua korvausvastuuseen myös, jos huolimattomuutesi aiheuttaa naapurin asuntoon vesivahingon. Vastuuturva ei kuitenkaan korvaa tahallisesti aiheutettuja vahinkoja tai esimerkiksi vahinkoa, joka johtuu siitä, että suihku- tai kylpyveden pääsy lattiakaivoon on estynyt.

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jos tarvitset lakimiesapua. Oikeusturvavakuutuksesta korvattavia tapahtumia voivat olla esimerkiksi asuntokauppoihin liittyvät riidat tai pahoinpitelyyn liittyvä asiat, joissa olet rikoksen kohteena. Lue lisää vastuu- ja oikeusturvasta kodin vakuutusoppaasta.

Mitä kotivakuutus korvaa?

 

Isohima

Vakikoto

Pikkukoto

Tavaroiden rikkoutuminen

Esimerkiksi:

- puhelimen näyttö rikkoutuu

- ukkonen rikkoo television

Matkatavarat

Esimerkiksi:

- matkatavarat myöhästyvät

- kamera rikkoutuu ulkomailla

Asunnon pintojen tai laitteiden rikkoutuminen

Esimerkiksi:

- oman tai vuokra-asunnon parketti vahingoittuu

- jääkaappi rikkoutuu

Vuotovahinko

Esimerkiksi:

- naapurin pesukonevuoto kastelee tavarat

- taloyhtiön putkivuodon vuoksi tarvitaan tilapäisasunto

Varkaus ja murto

Esimerkiksi:

- polkupyörä varastetaan kaupan pihalta

- häkkivarastosta viedään kalusteita

Tulipalo

Esimerkiksi:

- tulipalo tuhoaa kaiken omaisuuden

- savuvahingot ja sammutusvedet tekevät kodista asumiskelvottoman

Näiden esimerkkien lisäksi kotivakuutus korvaa paljon muutakin. Vakuutusoppaassa kerrotaan myös vakuutukseen liittyvistä rajoituksista. Tutustu vakuutusoppaaseen:


Sinua saattavat kiinnostaa myös: