Aikuisen ja nuoren vakuutukset

Henkilövakuutus, Aikuisen ja nuoren vakuutukset

Henkilövakuutukset antavat tärkeää turvaa elämän eri tilanteissa. Vakuutuksella varaudut sairauden tai tapaturman aiheuttamiin yllättäviin kuluihin. Oikein mitoitetulla henkilövakuutuksella turvaat sekä omaa että läheistesi arkea. Tutustu vakuutuksiin ja hanki sinulle sopiva turva.

Sairaskuluvakuutusta varten tarvitsemme aina terveysselvityksen. Tämän vuoksi vakuutus ei ole ostettavissa verkkokaupassa. Urheiluvakuutus ei myöskään ole ostettavissa verkkokaupasta, sillä räätälöimme turvan juuri sinun tarpeidesi mukaan. Asiakaspalvelumme auttaa sinua sairaskuluvakuutukseen ja urheiluvakuutukseen liittyvissä asioissa. Voit pyytää tarjouksen ja me olemme sinuun yhteydessä.

Tapaturmavakuutuksen hinnan laskemisen ja ostamisen voit tehdä helposti verkkokaupassa – klikkaa alla olevasta napista verkkokauppaan. Huom! Tarkasta oheisesta alasvetovalikosta, onko ammattiliittosi vakuuttanut sinut jo Turvassa jäsenvakuutuksen perusteella. Liitollesi räätälöidyiltä sivuilta voit tarkastaa, mitä vakuutus korvaa.


Mitä eri vakuutukset korvaavat?

Vakuutukset ovat voimassa Suomessa ja kuuden kuukauden ajan matkan alkamisesta myös ulkomailla. Sairauden hoitokuluina korvataan kuitenkin vain Suomessa annettu hoito. Ulkomaille lähtiessä tarvitset aina lisäksi matkavakuutuksen.

Sairauden hoitokulut

Sairauskuluvakuutuksesta korvataan sairastumisesta aiheutuneita kotimaassa annetun hoidon kuluja. Tällaisia hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, lääkärin määräämät lääkkeet ja sairaalan hoitopäivämaksut.

Tapaturman ja urheilutapaturman hoitokulut

Tapaturmavakuutuksesta korvataan yllättävästä tapaturmasta aiheutuneita hoitokuluja. Tällaisia hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tapaturmavamman vaatima leikkaushoito, fysikaalinen hoito ja lääkkeet. Tapaturmavakuutuksesta ei kuitenkaan korvata kilpaurheilussa tai ns vaarallisissa lajeissa sattuneita tapaturmia.

Urheiluvakuutus puolestaan korvaa nimenomaan kilpaurheilun ja vaarallisten lajien tapaturmista aiheutuneita hoitokuluja. Vakuutuksen urheiluluokasta riippuu se, mitkä lajit kuuluvat vakuutuksen piiriin. Urheiluvakuutuksessa fysikaalinen hoito on valinnainen lisäturva.

Tapaturman aiheuttama pysyvä haitta

Jos tapaturmasta jää hyvästä hoidosta huolimatta pysyvä haitta, maksetaan tapaturmavakuutuksesta pysyvän haitan korvausta. Korvauksen suuruuteen vaikuttaa valitun korvausmäärän lisäksi haitan vakavuus, joka määritetään lääketieteellisin perustein.

Pysyvän haitan korvaus kuuluu osana myös urheiluvakuutukseen.

Tapaturmainen kuolema

Menetettyä läheistä ei korvaa mikään, mutta tapaturmaisen kuoleman sattuessa vakuutuksesta maksetaan korvausta omaisille tai muulle edunsaajalle. Kuolemankorvaus on tapaturmavakuutuksen valinnainen lisäturva, jonka voi lisätä myös urheiluvakuutukseen.

Tapaturman aiheuttama ohimenevä työkyvyttömyys

Jos tapaturmasta aiheutuu työkyvyttömyysaikaa, maksetaan vakuutuksesta sovittu päiväkorvaus. Päiväkorvaus on tapaturmavakuutuksen valinnainen lisäturva, jonka voi lisätä myös urheiluvakuutukseen.