Mopo

Mopovakuutus

Mopolle tarvitaan aina lakisääteinen liikennevakuutus. Liikennevakuutus on pakollinen, koska liikenteessä voit aiheuttaa vahinkoa paitsi itsellesi, myös ulkopuoliselle. Vahingon aiheuttajan liikennevakuutus korvaa kaikki henkilövahingot ja syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.

Oman mopon vahinkojen varalle kannattaa ottaa vapaaehtoinen mopovakuutus. Mopon Peruskasko korvaa esimerkiksi kolarointi-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Jos sinulla on mopoauto, löydät tietoa sen vakuuttamisesta täältä.

Kaskovakuutukset verkkokaupasta -27,3 % ammattiliiton jäsenelle

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Verkkokaupasta ostaessasi saat vielä 15 %:n alennuksen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 27,3 %.

Lyhyesti

  • Liikennevakuutus on pakollinen myös mopolle. Vakuutuksen ottaa mopon omistaja tai haltija. Kaskovakuutus korvaa omalle mopolle sattuneita vahinkoja.
  • Turvan uudessa mopovakuutuksessa (alkamispäivä 1.6.2017 tai sen jälkeen) vakioajokausi on huhtikuun alusta lokakuun loppuun.
    Jos käytät mopoa koko vakioajokauden, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa, sillä talvikausi on valmiiksi otettu maksussa huomioon. Jos taas ajat vähemmän, mopo kannattaa poistaa liikennekäyöstä. Jos poisto kestää huhti-lokakuussa vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, hyvitämme ajokauden maksua liikenne- ja kaskovakuutuksesta.
  • Jos vakuutuksesi on alkanut ennen 1.6.2017 ja haluat poistaa mopon liikennekäytöstä, irtisano liikennevakuutus maksuhyvityksen saamiseksi.
  • Trafin tietopaketti mopoilusta

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

Peruskasko

Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

Kolarointi
Hirvi
Ilkivalta
Palo
Varkaus
Oikeusturva
Ulkomaan vastuu
Eläintörmäys
Luonnonilmiö
Rahoitus

Vakuutustuotteet


Peruskasko

Peruskasko korvaa mm. kolarointi-, palo-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Sen voi ottaa alle 20 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Hirvi-ilkivalta-palo-varkausvakuutus


Hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutus sisältää hirvi-, ilkivalta-, palo-, varkaus- ja oikeusturvavakuutuksen. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle ajoneuvolle.

Vakuutustuotteisiin liittyvää lisätietoa

Liikennekäytöstä poisto

Auton ja moottoripyörän sekä 1.6.2017 tai sen jälkeen alkaneen mopon ja moottorikelkan vakuutuksen maksusta annetaan hyvitystä liikennekäytöstä poiston ajalta. Hyvitystä ei anneta mahdollisesta pohjamaksusta.

Muiden vakuutusten maksuun liikennekäytöstä poisto ei vaikuta. Muiden ajoneuvojen vakuutusmaksun saat katkeamaan irtisanomalla kirjallisesti liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon vakuutuksen.

Voit ilmoittaa ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston Trafin ajoneuvorekisteriin Turvan verkkopalvelussa, toimistollamme, Trafin verkkopalvelussa tai katsastusasemalla. Liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos.

Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Tee uusi rekisteri-ilmoitus liikennekäyttöön otosta, ennen kuin käytät ajoneuvoa liikenteessä. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisteri-ilmoitus.

Jos olet irtisanonut ajoneuvon liikennevakuutuksen, ota uusi vakuutus ennen liikennekäyttöön ottoa.

Lisätietoja liikennekäytöstä poistosta löydät Trafin verkkosivuilta.

Vakuutus ulkomailla

Turvan kaskovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Tarkista voimassaoloalueen poikkeukset  kaskovakuusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.


Katso myös:

Tutustu Turvan autovakuutuksiin
Henkilöauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle henkilöautolle.

Pakettiauto
Pakettiauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle pakettiautolle.

Moottoripyorävakuutus vakuutusyhtiö Turvasta
Moottoripyörä

Moottoripyörän kaskovakuutus korvaa pyörälle ja varusteille sattuneita vahinkoja.

Matkailuauto
Asuntoauto

Asuntoauton kaskovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa.

Ota vakuutus asuntovaunulle ja peräkärrylle Turvasta.
Perävaunu ja asuntovaunu

Myös perävaunu ja asuntovaunu tarvitsevat liikennevakuutuksen. Lisäturvaa saat kaskovakuutuksella.

Muut ajoneuvot
Muut ajoneuvot

Vakuutukset myös mm. mopoautoille, mönkijöille ja työkoneille.

Niin nuorten kuin kokeneidenkin kuskien kannattaa hankkia Turvan uusi liikennevakuutus, joka palkitsee huolellisesta ajamisesta.
Turvan liikennevakuutus palkitsee huolellisen kuskin

Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.