Moottoripyörä

Moottoripyorävakuutus vakuutusyhtiö Turvasta

Moottoripyörälle tarvitset liikennevakuutuksen ja oman pyörän vahinkojen varalle kaskovakuutuksen.

Kun valitset moottoripyöräsi vakuutukseen vakioajokauden, joka kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun, liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa ja voit ajaa halutessasi myös talvikuukausina. Talviajan vähäisempi ajo on valmiiksi otettu huomioon vakuutusmaksussa.

Jos taas ajat vähemmän, voit ilmoittaa pyörälle liikennekäytöstä poiston. Kun liikennekäytöstä poisto kestää huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään 30 vuorokautta kerrallaan, saat hyvitystä vakuutusmaksusta.

Kaskovakuutukset verkkokaupasta -27,3 % ammattiliiton jäsenelle

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Verkkokaupasta ostaessasi saat vielä 15 %:n alennuksen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 27,3 %.

Lyhyesti

  • Liikennevakuutuksen lisäksi oma pyörä kannattaa vakuuttaa vapaaehtoisella vakuutuksella.
  • Kaskovakuutus korvaa mm. kolarointi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvahinkoja valitsemasi vakuutuspaketin laajuuden mukaan.
  • Pyörälle ei tarvitse ilmoittaa liikennekäytöstä poistoa marras-maaliskuun välisenä aikana.
  • Liikennevakuutuksen bonus karttuu, kun pyörä on ollut vahingottoman vakuutuskauden aikana liikennekäytössä vähintään 90 vuorokautta.

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

MP Turvakasko

MP Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

MP Palo-varkaus

Kolarointi
Hirvi
Ilkivalta
Palo
Varkaus
Oikeusturva
Autopalvelu
Alle 16 vuotta vanhalle moottoripyörälle
Rahoitus

Vakuutustuotteet


MP Turvakasko

MP Turvakasko on Turvan laajin moottoripyörävakuutus, joka korvaa mm. kolarointi-, hirvi-, ilkivalta-, palo- ja varkausvahinkoja. Se on mahdollista ottaa enintään 20 vuotta vanhoille moottoripyörille.

MP Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

MP Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus sisältää nimensä mukaan hirvivahinko-, ilkivalta-, palo- ja varkausvakuutuksen. Lisäksi vakuutus sisältää oikeusturvavakuutuksen ja autopalveluvakuutuksen alle 16 vanhalle pyörälle. Vakuutuksen voi ottaa enintään 30 vanhalle moottoripyörälle.

MP Palo-varkaus

MP Palo-varkaus korvaa palo-, varkaus- ja oikeusturvavahinkoja. Vakuutuksen voi ottaa enintään 30 vuotta vanhalle moottoripyörälle.


Vakuutustuotteisiin liittyvää lisätietoa

Liikennekäytöstä poisto

Moottoripyörän MP Liikennevakuutuksen ajokauden maksusta saa hyvitystä, jos moottoripyörälle on ilmoitettu liikennekäytöstä poisto vakioajokaudella eli huhti-lokakuun välisenä aikana vähintään 30 päiväksi kerrallaan. Talvikaudeksi liikennekäytöstä poistoa ei tarvitse ilmoittaa, sillä marras-maaliskuun vähäinen ajo on otettu vakuutusmaksussa valmiiksi huomioon. Voit halutessassi irtisanoa liikennekäytöstä poistetun moottoripyörän liikennevakuutuksen.

Liikennekäytöstä poiston voit ilmoittaa Trafin ajoneuvorekisteriin Turvan verkkopalvelussa, toimistollamme, Trafin verkkopalvelussa tai katsastusasemalla. Ilmoitus on maksullinen ja poisto on voimassa toistaiseksi.

Liikennekäytöstä poistettua pyörää ei saa käyttää liikenteessä. Tee liikennekäyttöön otosta uusi rekisteri-ilmoitus ennen pyörän käyttöönottoa. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisteri-ilmoitus. Jos olet irtisanonut liikennevakuutuksen, ota uusi vakuutus ennen liikennekäyttöön ottoa.

Huom. Jos vakuutuksesi on alkanut ennen 1.5.2006, liikennekäytöstä poisto tulee ilmoittaa aina, kun moottoripyörää ei käytetä liikenteessä.


Katso myös:

Niin nuorten kuin kokeneidenkin kuskien kannattaa hankkia Turvan uusi liikennevakuutus, joka palkitsee huolellisesta ajamisesta.
Turvan liikennevakuutus palkitsee huolellisen kuskin

Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.

Tutustu Turvan autovakuutuksiin
Henkilöauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle henkilöautolle.

Pakettiauto
Pakettiauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle pakettiautolle.

Mopovakuutus
Mopo

Mopokin tarvitsee aina liikennevakuutuksen. Oman mopon turvaksi kaskovakuutus.

Matkailuauto
Asuntoauto

Asuntoauton kaskovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa.

Ota vakuutus asuntovaunulle ja peräkärrylle Turvasta.
Perävaunu ja asuntovaunu

Myös perävaunu ja asuntovaunu tarvitsevat liikennevakuutuksen. Lisäturvaa saat kaskovakuutuksella.

Muut ajoneuvot
Muut ajoneuvot

Vakuutukset myös mm. mopoautoille, mönkijöille ja työkoneille.