Henkilöauto

Tutustu Turvan autovakuutuksiin

Lain vaatima liikennevakuutus turvaa vahinkotilanteessa ihmiset sekä vahinkoon syyttömän osapuolen omaisuuden.

Oman auton vahinkojen varalle kannattaa lisäksi ottaa vapaaehtoinen kaskovakuutus. Turva on koonnut yksityiskäyttöisen henkilöauton kaskovakuutukset käteviksi paketeiksi, joista on helppo löytää omalle autolle sopiva vaihtoehto.

Liittokasko on Turvan kattavin kaskovakuutus ammattiliittojen jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen. Liittokasko sisältää tavallisimpien kaskovakuutusturvien lisäksi mm. lunastusetu-, eläintörmäys- ja luonnonilmiövakuutuksen sekä bonusturvan, jonka ansiosta bonus ei alene seuraavan kolarointivahingon jälkeen. Laajan sijaisautovakuutuksen ansiosta pääset jatkamaan matkaa sijaisauton turvin silloinkin, kun matka katkeaa teknisen vian vuoksi.

Kaskovakuutus vuodeksi -50 %

Verkkokaupasta ostaessasi saat 50 % alennuksen ensimmäisen vuoden henkilö- tai pakettiauton Liittokaskon, Turvakaskon tai Peruskaskon maksusta. Etu koskee yksityisasiakkaiden uusia 5.1.-31.8.2018 välisenä aikana alkavia, edellä mainittuja kaskovakuutuksia.
Ammattiliiton jäsenenä saat lisäksi jatkuvan 10 %:n liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 57,25 %.

Lyhyesti

  • Liikennevakuutus on pakollinen vakuutus, joka korvaa auton liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.
  • Turvan liikennevakuutus autoille sisältää paljon etuja, esimerkiksi reilun lähtöbonuksen ja bonusturvan. Lue lisää.
  • Kaskovakuutus kannattaa ottaa oman auton turvaksi. Kaskovakuutus korvaa esim. kolarointi-, palo-, varkaus-, ilkivalta- ja luonnonilmiövahinkoja valitsemasi vakuutuspaketin laajuuden mukaan.
  • Liittokaskoon saat nyt heti voimassaolevan bonusturvan, kun siirryt Turvan asiakkaaksi. Kun bonusturva on voimassa, seuraava kolarointivahinko ei alenna bonusta. Bonusturva koskee yksityiskäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja.

Kaskovakuutuspaketit - Vertailutaulukko

 

Liittokasko

Turvakasko

Peruskasko

Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

Bonusturva
Kolarointi
Hirvi
Palo
Varkaus
Ilkivalta
Vastuu
Oikeusturva
Autopalvelu
Luonnonilmiö
Lunastusetu
Lasivakuutus
Eläintörmäys
Laaja sijaisauto
Sijaisauto
valinnainen
valinnainen
Rahoitus

Turvan kaskovakuutukset


Liittokasko

Liittosi jäsenenä sinä ja autosi saatte Turvasta erikoiskohtelua: olemme räätälöineet liittojen jäsenille ainutlaatuisen autovakuutuksen - Liittokaskon.

Liittokaskossa bonukset eivät putoa vahingon sattuessa, kuten perinteisissä autovakuutuksissa. Siirtyessäsi Turvan asiakkaaksi saat bonusturvan Liittokaskoon voimaan heti.

Kattavassa kaskossamme on sisäänrakennettuna muitakin etuja, joita saisit hankittua muualta korkeintaan lisähinnalla. Turvan Liittokaskossa on vakiona laaja sijaisauto-, ulkomaan vastuu-, lunastusetu-, lasi- sekä eläintörmäys- ja luonnonilmiövakuutus. Lisäksi uuteen Liittokaskoon on mahdollista saada lähtöbonusta heti kättelyssä 70 %.

Liittokasko on mahdollista ottaa yksityiskäyttöisille, enintään 15 vuotta vanhoille henkilö- ja pakettiautoille.

Turvakasko

Turvakasko on laaja kaskovakuutus autollesi. Se sisältää tavallisimpien kaskovakuutusturvien lisäksi mm. lasivakuutuksen, luonnonilmiövakuutuksen ja lunastusedun. Lisäturvaksi voit ottaa sijaisautovakuutuksen. Turvakasko on tarkoitettu enintään 20 vuotta vanhalle autolle. Bonusturva astuu voimaan, kun olet ajanut kolme vuotta ilman vahinkoja.

Peruskasko

Peruskasko on edullisin kolarointivakuutuksen sisältävä kaskovakuutus, joka sisältää myös mm. luonnonilmiövakuutuksen. Lisäturvaksi voit ottaa sijaisautovakuutuksen. Peruskasko on tarkoitettu enintään 20 vuotta vanhalle autolle.

Hirvi-ilkivalta-palo-varkausvakuutus

Hirvi-ilkivalta-palo-varkausvakuutus korvaa nimensä mukaan hirvieläin-, ilkivalta-, palo- ja varkausvahinkoja sekä autopalveluvahinkoja. Se on tarkoitettu enintään 30 vuotta vanhalle autolle. Kolarointivakuutus ei sisälly tähän kaskovakuutustuotteeseen.

Vakuutustuotteisiin liittyvää lisätietoa

Bonusturva

Turvassa voit ansaita yksityiskäyttöisen auton kaskovakuutukseen bonusturvan. Kun sinulla on Liittokasko tai 1.11.2011 jälkeen alkanut Turvakasko eikä vakuutuksestasi ole korvattu kolarointivahinkoa kolmeen vuoteen, seuraava kolarointivahinko ei alenna bonusta. Kun siirryt Turvan asiakkaaksi, saat bonusturvan Liittokaskoon voimaan heti.

Vakuutusmaksu

Ajoneuvon vakuutusmaksuun vaikuttavat mm. ajoneuvon tekniset tiedot sekä haltijan ikä ja kotikunta.

Bonus palkitsee kuljettajan vahingottomista vuosista. Enimmillään kaskovakuutukseen myönnetään bonusalennusta 70 %. Liitto- ja Turvakaskon bonusturva palkitsee vahingottomista vuosista vielä lisää.

Vihreä kortti

Vihreä kortti (Green Card) on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta. Kortti kannattaa ottaa mukaan, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta voit tarkistaa maat, joihin vihreä kortti tarvitaan.

Lue lisää ja tilaa vihreä kortti

Vakuutus ulkomailla

Turvan autovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa.

Tarkista voimassaoloalueen poikkeukset kaskovakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan.


Liikennekäytöstä poisto

Auton ja moottoripyörän sekä 1.6.2017 tai sen jälkeen alkaneen mopon ja moottorikelkan vakuutuksen maksusta annetaan hyvitystä liikennekäytöstä poiston ajalta. Hyvitystä ei anneta mahdollisesta pohjamaksusta.

Muiden vakuutusten maksuun liikennekäytöstä poisto ei vaikuta. Muiden ajoneuvojen vakuutusmaksun saat katkeamaan irtisanomalla kirjallisesti liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon vakuutuksen.

Voit ilmoittaa ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston Trafin ajoneuvorekisteriin Turvan verkkopalvelussa, toimistollamme, Trafin verkkopalvelussa tai katsastusasemalla. Liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos.

Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Tee uusi rekisteri-ilmoitus liikennekäyttöön otosta, ennen kuin käytät ajoneuvoa liikenteessä. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisteri-ilmoitus.

Jos olet irtisanonut ajoneuvon liikennevakuutuksen, ota uusi vakuutus ennen liikennekäyttöön ottoa.

Lisätietoja liikennekäytöstä poistosta löydät Trafin verkkosivuilta.

Auton lasin korjaus rahaa käyttämättä!

Särö auton lasissa ei tee lovea lompakkoon, kun käytössä on TaskuTurva. Lasin korjaus onnistuu rahaa käyttämättä ja vaihtokin vain omavastuun hinnalla.

Lue lisää


Katso myös:

Niin nuorten kuin kokeneidenkin kuskien kannattaa hankkia Turvan uusi liikennevakuutus, joka palkitsee huolellisesta ajamisesta.
Turvan liikennevakuutus palkitsee huolellisen kuskin

Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.

Pakettiauto
Pakettiauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle pakettiautolle.

Moottoripyorävakuutus vakuutusyhtiö Turvasta
Moottoripyörä

Moottoripyörän kaskovakuutus korvaa pyörälle ja varusteille sattuneita vahinkoja.

Mopovakuutus
Mopo

Mopokin tarvitsee aina liikennevakuutuksen. Oman mopon turvaksi kaskovakuutus.

Matkailuauto
Asuntoauto

Asuntoauton kaskovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa.

Ota vakuutus asuntovaunulle ja peräkärrylle Turvasta.
Perävaunu ja asuntovaunu

Myös perävaunu ja asuntovaunu tarvitsevat liikennevakuutuksen. Lisäturvaa saat kaskovakuutuksella.

Muut ajoneuvot
Muut ajoneuvot

Vakuutukset myös mm. mopoautoille, mönkijöille ja työkoneille.