Henkilöauto

Tutustu Turvan autovakuutuksiin

Auto tarvitsee aina lakisääteisen liikennevakuutuksen. Turvan liikennevakuutus autoille uudistui vuoden 2017 alusta ja toi tullessaan uusia etuja. Lue lisää.

Oman auton vahinkojen varalle kannattaa lisäksi ottaa vapaaehtoinen kaskovakuutus. Turva on koonnut yksityiskäyttöisen henkilöauton kaskovakuutukset käteviksi paketeiksi, joista on helppo löytää omalle autolle sopiva vaihtoehto.

Liittokasko on Turvan kattavin kaskovakuutus ammattiliittojen jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen. Liittokasko sisältää tavallisimpien kaskovakuutusturvien lisäksi mm. lunastusetu-, eläintörmäys- ja luonnonilmiövakuutuksen sekä bonusturvan, jonka ansiosta bonus ei alene seuraavan kolarointivahingon jälkeen. Laajan sijaisautovakuutuksen ansiosta pääset jatkamaan matkaa sijaisauton turvin silloinkin, kun matka katkeaa teknisen vian vuoksi.

Kaskovakuutus vuodeksi -50 %

Verkkokaupasta ostaessasi saat 50 % alennuksen ensimmäisen vuoden henkilö- tai pakettiauton Liittokaskon, Turvakaskon tai Peruskaskon maksusta. Etu koskee yksityisasiakkaiden uusia 5.1.-31.3.2018 välisenä aikana alkavia, edellä mainittuja kaskovakuutuksia.
Ammattiliiton jäsenenä saat lisäksi jatkuvan 10 %:n liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 57,25 %.

Mitä eri vakuutukset korvaavat?


Bonusturva

Liikennevakuutuksen bonusturva syntyy, kun sinulla on ollut Turvan bonustaulukon mukainen täysi bonus kolmen vuoden ajan. Kun bonusturva on voimassa, seuraava korvattu vahinko ei alenna bonusta. Vahingon jälkeen voit kerryttää bonusturvan voimaan uudelleen. Liikennevakuutuksen vahingoton aika on voinut kertyä Turvassa tai toisessa vakuutusyhtiössä.

Kaskovakuutuksen bonusturva syntyy, kun sinulla on ollut Turvakasko tai Liittokasko kolmen vuoden ajan ilman kolarointivahinkoa. Kun bonusturva on voimassa, seuraava korvattu kolarointivahinko ei alenna bonusta. Kaskovakuutuksen bonusturva koskee yksityiskäyttöisen henkilö- tai pakettiauton Liittokaskoa ja 1.11.2011 jälkeen alkanutta Turvakaskoa.

Kolarointivakuutus

Kolarointivakuutus korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

HIrvivakuutus

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirvieläinkolarista (hirvi, poro, peura, kauris) ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Palovakuutus

Palovakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Varkausvakuutus

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvoa tai sen osaa kohdanneesta varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Ilkivaltavakuutus

Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Ulkomaan vastuuvakuutus

Ulkomaan vastuuvakuutuksesta korvataan ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä ulkomailla aiheutuneita vahinkoja, kun vakuutettu on siitä paikallisen lainsäädännön mukaisesti vahingonkorvausvastuussa. Vakuutus on voimassa Euroopan talousalueen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa lukuunottamatta Irania, Israelia, Marokkoa ja Tunisiaa.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Autopalveluvakuutus

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja. Ulkomailla autopalveluvakuutus on voimassa Liittokaskossa, Turvakaskossa, MP Turvakaskossa, Peruskaskossa ja Kaikenvarassa. Osakaskossa autopalveluvakuutus päättyy, kun ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä on kulunut 16 vuotta.

Luonnonilmiövakuutus

Luonnonilmiövakuutuksesta korvataan ajoneuvon vaurioituminen esim. rakeista, tulvasta (kun ajoneuvo on ollut pysäköitynä) tai muusta äkillisestä luonnonilmiöstä (esim. myrsky) ilman bonusmenetystä.

Lunastusetuvakuutus

Lunastusetuvakuutus tuo lisäturvaa, jos Turva lunastaa autosi vahingon johdosta. Uuden auton korvauksena voit tietyin edellytyksin saada jopa uuden samanlaisen ajoneuvon. Käytetyn auton lunastuskorvauksena maksetaan auton käypä arvo enintään 30 %:lla korotettuna, enintään auton hankintahetken käypä arvo.

Lasivakuutus

Lasivakuutus korvaa ajoneuvon tuulilasiin, sivulaseihin ja takalasiin osuneen iskun lasille aiheuttaman vahingon ilman bonusmenetystä. Jos lasi korjataan, omavastuuta ei ole.

Eläintörmäysvakuutus

Eläintörmäysvakuutuksesta korvataan ilman bonusmenetystä vahinko, jonka syynä on törmäys villi-, koti- tai lemmikkieläimeen. Hirvieläinvahingot (hirvi, poro, peura, kauris) korvataan hirvivakuutuksesta.

Laaja sijaisautovakuutus

Sijaisautovakuutuksen ansiosta saat käyttöösi sijaisauton, kun oma autosi on korjattavana esinevakuutuksesta korvattavan, esimerkiksi kolarointivahingon takia. Lisäksi Liittokaskon laajasta sijaisautovakuutuksesta korvataan sijaisauto silloin, kun matkasi keskeytyy teknisen vian takia.

Sijaisautovakuutus

Sijaisautovakuutuksen ansiosta saat käyttöön sijaisauton, kun oma autosi on korjattavana esinevakuutuksesta korvattavan, esimerkiksi kolarointivahingon takia.

Rahoitusvakuutus

Rahoitusvakuutus lisätään kaskovakuutukseen, kun ajoneuvon omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan auton omistajalle tai leasingvuokranantajalle auton menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.