Mitä tehdä, kun tuulilasi rikkoontuu?

Auton tuulilasi rikkoutuu useimmiten lentävistä kivistä ja nastoista. Kiveniskut voidaan helposti ja nopeasti korjata, jos jälki ei ole kovin iso eikä se ole lähtenyt leviämään.

Teippiä ensihoidoksi kiveniskemään

Tärkeä ensihoito on laittaa kiveniskun päälle esimerkiksi teippi, pitää lämpötilamuutokset mahdollisimman vähäisinä ja viedä ajoneuvo lasikorjaamolle mahdollisimman pikaisesti. Jos kuljettajan näkökentän kohdalla on iso jälki tai jos isku on haljennut ikkunan reunaan asti, silloin lasi on vaihdettava kokonaan.

Kivijäljen korjaaminen vie puolisen tuntia ja maksaa 40–80 euroa. Noin joka kymmenes kiven tekemä vaurio vaatii tuulilasin vaihtamisen. Tekniikka tuulilaseissa on lisääntynyt, ja useimmissa uusissa laseissa on lämmittimiä ja pisarantunnistimia, joten tuulilasin vaihtaminen on kukkarolle kalliimpaa. Tuulilasin vaihtaminen maksaa 300–1000 euroa.

Vakuutus korvaa rikkoutuneen lasin

Tuulilasin vaurioitumiseen voi varautua vapaaehtoisella tuulilasivakuutuksella. Turvan Liittokaskoon lasivakuutus kuuluu automaattisesti, ja Turvakaskoon sen voi ottaa valinnaisena lisäturvana. Lasivakuutus korvaa tuulilasin korjauksen ilman omavastuuta. Lasinvaihtotapauksissa vakuutuksen omavastuu on 200 euroa.

TaskuTurva helpottaa lasivahingon hoitamista

Turvan mobiilisovelluksen TaskuTurvan myötä lasin korjauttaminen vakuutuksesta on entistä helpompaa. Jos olet ladannut TaskuTurvan puhelimeesi ja kaskossasi on lasivakuutus, voit korjauttaa lasin kumppanikorjaamollamme (Pilkington ja Carglass) äärimmäisen vaivattomasti.

Se käy näin: Näytät korjaamolla TaskuTurvan suorakorvauskorttia, ja korjaamo laskuttaa korjauskuluista suoraan Turvaa. Jos lasi joudutaan vaihtamaan, riittää että asiakas maksaa korjaamolle 200 euron omavastuun.

Vahinkoilmoituksia eikä yhteydenottoa Turvaan enää siis tarvita, kun asiakas käyttää TaskuTurvaa ja asioi kumppanilasikorjaamolla. TaskuTurvasta löydät myös kumppanikorjaamoidemme yhteystiedot, joiden avulla löydät helposti perille. Lue lisää TaskuTurvasta ja sen käyttöönotosta.

Tutustu kattaviin kaskoihimme


Sinua saattavat kiinnostaa myös: