Asuntoauto

Matkailuauto

Asuntoautolle tarvitset liikennevakuutuksen ja oman auton vahinkojen varalle kaskovakuutuksen.

Voit valita asuntoautollesi kolarointivakuutuksen sisältävän Kaikenvaran tai suppeamman osakaskon, joka korvaa esim. hirvi-, palo- ja varkausvahinkoja.

Kaskovakuutukset verkkokaupasta -27,3 % ammattiliiton jäsenelle

Ammattiliiton jäsenenä saat jatkuvan 10 % liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Verkkokaupasta ostaessasi saat vielä 15 %:n alennuksen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 27,3 %.

Mitä eri vakuutukset korvaavat?


Kolarointivakuutus

Kolarointivakuutus korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Hirvivakuutus

Hirvivahinkovakuutus korvaa hirvieläinkolarista (hirvi, poro, peura, kauris) ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Palovakuutus

Palovakuutuksesta korvataan irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Varkausvakuutus

Varkausvakuutuksesta korvataan ajoneuvoa tai sen osaa kohdanneesta varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Ilkivaltavakuutus

Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Autopalveluvakuutus

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja. Ulkomailla autopalveluvakuutus on voimassa Liittokaskossa, Turvakaskossa, MP Turvakaskossa, Peruskaskossa ja Kaikenvarassa. Autopalveluvakuutus päättyy, kun ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä on kulunut 16 vuotta.

Lasivakuutus

Lasivakuutus korvaa ajoneuvon tuulilasiin, sivulaseihin ja takalasiin osuneen iskun lasille aiheuttaman vahingon ilman bonusmenetystä. Jos lasi korjataan, omavastuuta ei ole.

Keskeytysvakuutus

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan päiväkorvaus päiviltä, jolloin et voi käyttää ajoneuvoasi esinevakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

Rahoitusvakuutus

Rahoitusvakuutus lisätään kaskovakuutukseen, kun ajoneuvon omistajana on autoliike tai rahoitusyhtiö tai ajoneuvo on leasing-vuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta korvataan auton omistajalle tai leasing-vuokranantajalle auton menettäminen tai vaurioituminen tilanteessa, jossa korvausta normaalisti kohtuullistettaisiin tai se evättäisiin kokonaan.