Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat nyt yhdellä kertaa joko Turvan toimipaikassa tai Turvan verkkokaupassa.

Ajoneuvo vaihtaa omistajaa ajoneuvon sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa. Rekisteröinti on entistä helpompaa, halvempaa ja nopeampaa. Paperisista rekisteröintitodistuksista luovutaan vähitellen kokonaan.

Sähköinen rekisteröinti on ajasta ja paikasta riippumatonta — voit hoitaa vakuutuksen ja rekisteröinnin Turvan verkkokaupassa kätevästi myös ilta- tai viikonloppuaikaan.

Turvassa voidaan tehdä rekisteröintejä ainoastaan Turvassa vakuutetuille ajoneuvoille.

Miten toimit?

Kun myyt ajoneuvon

 1. Luo sähköinen varmenne ajoneuvollesi trafi.fi-sivulla
  Huom! Varmenne on voimassa 14 vuorokautta.
 2. Tee ajoneuvosta kauppakirja sekä myyjälle että ostajalle.
  Voit käyttää Trafin asiointipalvelusta löytyvää kauppakirjaa/luovutuskirjaa (laita hakuun kauppakirja). Jos tunnistaudut Trafin Oma asiointi –palveluun, voit tulostaa sieltä esitäytetyn luovutuskirjan.
 3. Kun ajoneuvo on luovutettu uudelle omistajalle, tee luovutusilmoitus Turvan verkkopalvelussa (vakuutusyhteenveto > ajoneuvon liikennevakuutus > asiointi) tai trafi.fi-sivulla Luovutusilmoitus lukitsee luovutuspäivän ja päättää vakuutukset sekä ajoneuvoveron perinnän.

Kun ostat ajoneuvon

 1. Tarkista myyjältä saamasi sähköisen varmenteen voimassaolo trafi.fi-sivulla Varmenteen tarkistuspalvelussa saat lisäksi tiedon ajoneuvon mahdollisista rajoituksista ja rekisteriin merkityn omistajan nimen.
 2. Tee kauppakirja.
 3. Osta ajoneuvolle liikennevakuutus ja rekisteröi samalla omistajanvaihto. Liikennevakuutus on pakollinen ja se on edellytyksenä ajoneuvon rekisteröinnille. Voit ostaa samalla halutessasi vapaaehtoisen kaskovakuutuksen.

  Vakuutusten oston ja rekisteröinnin voit hoitaa Turvan verkkokaupassa, Turvan toimipaikoissa, autoliikkeessä tai katsastustoimipaikalla.

  Kerralla kuntoon verkossa: Osta liikennevakuutus ja halutessasi kaskovakuutus Turvan verkkokaupassa. Syötä oston yhteydessä sähköinen varmenne ja rekisteröinti on sillä selvä! Katso oheisesta kuvasta millainen Turvan verkkokauppa on ja mihin sähköinen varmenne laitetaan.

  Turvan toimipaikoissa rekisteröinnin voi hoitaa jatkossa joko Trafin varmenteella tai edelleen perinteisellä, paperisella rekisteröintitodistuksen ilmoitusosalla.

  Huom! Ajoneuvo on vakuutettava ja rekisteröitävä seitsemän päivän kuluessa luovutuspäivästä. Rekisteri-ilmoitus on maksullinen.
ajoneuvon rekisteröinti verkkokaupassa

Katso myös:

Tutustu Turvan autovakuutuksiin
Henkilöauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle henkilöautolle.

Pakettiauto
Pakettiauto

Sopivimmat vakuutukset niin uudelle kuin käytetylle pakettiautolle.

Moottoripyorävakuutus vakuutusyhtiö Turvasta
Moottoripyörä

Moottoripyörän kaskovakuutus korvaa pyörälle ja varusteille sattuneita vahinkoja.

Mopovakuutus
Mopo

Mopokin tarvitsee aina liikennevakuutuksen. Oman mopon turvaksi kaskovakuutus.

Matkailuauto
Asuntoauto

Asuntoauton kaskovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa.

Ota vakuutus asuntovaunulle ja peräkärrylle Turvasta.
Perävaunu ja asuntovaunu

Myös perävaunu ja asuntovaunu tarvitsevat liikennevakuutuksen. Lisäturvaa saat kaskovakuutuksella.

Muut ajoneuvot
Muut ajoneuvot

Vakuutukset myös mm. mopoautoille, mönkijöille ja työkoneille.