Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat nyt yhdellä kertaa joko Turvan toimipaikassa tai Turvan verkkokaupassa.

Ajoneuvo vaihtaa omistajaa sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa helposti ja edullisesti. Paperisista rekisteröintitodistuksista luovutaan vähitellen kokonaan.

Sähköinen rekisteröinti on ajasta ja paikasta riippumatonta — voit hoitaa vakuutuksen ja rekisteröinnin Turvan verkkokaupassa kätevästi myös ilta- tai viikonloppuaikaan.

Turvassa voidaan tehdä rekisteröintejä ainoastaan Turvassa vakuutetuille ajoneuvoille.

Miten toimit?

Kun myyt ajoneuvon

 1. Luo sähköinen varmenne ajoneuvollesi Traficom.fi-sivulla
  Huom! Varmenne on voimassa 14 vuorokautta.
 2. Tee ajoneuvosta kauppakirja sekä myyjälle että ostajalle.
  Voit käyttää Traficomin asiointipalvelusta löytyvää kauppakirjaa/luovutuskirjaa (laita hakuun kauppakirja). Jos tunnistaudut Traficomin Oma asiointi –palveluun, voit tulostaa sieltä esitäytetyn luovutuskirjan.
 3. Kun ajoneuvo on luovutettu uudelle omistajalle, tee luovutusilmoitus Turvan verkkopalvelussa (vakuutusyhteenveto > ajoneuvon liikennevakuutus > asiointi) tai Traficom.fi-sivulla Luovutusilmoitus lukitsee luovutuspäivän ja päättää vakuutukset sekä ajoneuvoveron perinnän.

Kun ostat ajoneuvon

 1. Tarkista myyjältä saamasi sähköisen varmenteen voimassaolo Traficom.fi-sivulla Varmenteen tarkistuspalvelussa saat lisäksi tiedon ajoneuvon mahdollisista rajoituksista ja rekisteriin merkityn omistajan nimen.
 2. Tee kauppakirja.
 3. Osta ajoneuvolle liikennevakuutus ja rekisteröi samalla omistajanvaihto. Liikennevakuutus on pakollinen ja se on edellytyksenä ajoneuvon rekisteröinnille. Voit ostaa samalla halutessasi vapaaehtoisen kaskovakuutuksen.

  Vakuutusten oston ja rekisteröinnin voit hoitaa Turvan verkkokaupassa, Turvan toimipaikoissa, autoliikkeessä tai katsastustoimipaikalla.

  Kerralla kuntoon verkossa: Osta liikennevakuutus ja halutessasi kaskovakuutus Turvan verkkokaupassa. Syötä oston yhteydessä sähköinen varmenne ja rekisteröinti on sillä selvä! Katso oheisesta kuvasta millainen Turvan verkkokauppa on ja mihin sähköinen varmenne laitetaan.

  Turvan toimipaikoissa rekisteröinnin voi hoitaa jatkossa joko varmenteella tai paperisella rekisteröintitodistuksen ilmoitusosalla.

  Huom! Ajoneuvo on vakuutettava ja rekisteröitävä seitsemän päivän kuluessa luovutuspäivästä. Rekisteri-ilmoitus on maksullinen.
ajoneuvon rekisteröinti verkkokaupassa