Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Koti- ja omaisuusvakuutukset 2017

Tiedote vakuutuksille, joiden kausi vaihtuu tammi–joulukuussa 2017.

Tarkista oma vakuutuskautesi vakuutuskirjasta tai verkkopalvelusta.
Aikaisemmin alkanutta vakuutuskautta koskevan tiedotteen löydät tiedotearkistosta.


Vakuutukset seuraavat yleisen hintatason muutoksia

Vakuutusmaksut ja vakuutuksen korvausmäärät muuttuvat vakuutusehdoissa määritellyn indeksin mukaan, jotta vakuutus pysyy mukana yleisessä hintakehityksessä.

Vuonna 2017 kotivakuutuksen indeksimuutokset ovat seuraavat:
Irtaimistovakuutukset, kuluttajahintaindeksi 0,53 %
Rakennusten vakuutukset, rakennuskustannusindeksi 0,33 %

Maksumuutokset

Seuraavissa tuotteissa maksamiemme korvausten määrä on kasvanut. Korotukset ovat suurimpia niissä tuotteissa, missä korvausmäärä on kasvanut eniten.

 • Turva Isokoto, täysarvo 5 %
 • Turva Isohima, täysarvo 15 %
 • Turva Pikkukoto, vakuutusmäärällinen 10 %
 • Kotiturva 5 %
 • Paloturva 10 %
 • Oikeusturvavakuutus 5 %
 • Vastuuvakuutus, Nuoren vastuuvakuutus 10 %
 • Veneturva Plus 10 %
 • Veneturva 5 %

Asuinrakennuksen vakuutusmaksu voi muuttua lisäksi rakennuksen tai putkiston iän vaikutuksesta. Kun rakennusvuodesta tai putkistojen uusimisesta on kulunut 11, 21 tai 31 vuotta, rakennuksen vakuutusmaksu nousee. Maksu alenee, jos rakennuksen käyttövesiputkistot uusitaan kokonaan. Muistathan ilmoittaa käyttövesiputkistojen uusimisesta Turvaan.

Vakuutusmaksua voi korottaa myös kampanja-alennuksen tai muun etuuden voimassaolon päättyminen.

Muutoksia Turva Koto- ja Kodin turvasopimuksen vakuutusehdoissa

Turva Koto –sopimus

 • Irtaimistovakuutukseen sisältyy jatkossa enintään 2 000 euroon asti ei liikennevakuutettava sähköinen liikkumisväline, jonka rakenteellinen huippu-nopeus on enintään 25 km/h ja teho enintään 1 kW. Ehtokohta 3.1.1 Kodin ja vapaa-ajan asunnon irtaimisto
 • Turva Koto –sopimuksella voi jatkossa vakuuttaa enintään neljä toiselle vuokrattua rakennusta tai sen osaa. Aiemmin näiden asuntojen lukumäärä oli kaksi. Muutos koskee myös Turva Koto –sopimuksen vastuu- ja oikeusturvavakuutusta.
  Ehtokohdat 3.2.1.3 Toiselle vuokrattu rakennus tai sen osa sekä
  Kiiteistön tai osakehuoneiston omistaminen ja hallinta: Vastuuvakuutus 4.2.6 ja
  Oikeusturva 5. kohta 6

Turva Koto -sopimus ja Kodin turvasopimus

 • Vakuutusehtoa on tarkennettu villieläimen asuinhuoneistoon tunkeutumisen osalta koskemaan nimenomaan sisälle asuintilaan tunkeutumista, esimerkiksi rakennuksen yläpohjaa ei katsota asuintilaksi.
  Ehtokohta Villieläimen tunkeutuminen asuintiloihin: Turva Koto –sopimus 4.2.10 / Kodin turvasopimus 5.2 kohta 10
 • Vahingon määrästä tehtäviin ikäpoistoihin ja niiden laskentaan on tullut muutoksia.
  • Maalämpölaitteiston, ilmalämpölaitteiston, poistoilmalämpölaitteiston, vesi-ilmalämpölaitteiston ja aurinkokeräimen iän mukainen vähennys vahingon määrästä on jatkossa 10 %, aiemmin 6 %.
   Ehtokohta Vahingon määrän laskeminen määriteltyjen ikäpoistojen avulla: Turva Koto –sopimus 6.3.1 / Kodin turvasopimus 8.2.2 ja Pientalon Lvi-turva kohta 4.
  • Matkapuhelinten, mobiililaitteiden ja kannettavien tietokoneiden osalta iän mukainen vähennys vahingon määrästä tehdään jatkossa käyttöönottovuotta seuranneilta kalenterivuosilta sekä vahinkovuodelta.
   Ehtokohta Vahingon määrän laskeminen määriteltyjen ikäpoistojen avulla: Turva Koto –sopimus 6.3.1 / Kodin turvasopimus 8.2.1
 • Vuotovahinkojen torjuntaan on lisätty uusi suojeluohje.
  • Öljylämmityslaitteiston vuosihuollon yhteydessä on varmistettava, että säiliön ja polttimen välinen putkitus suodatus- ja ilmanpoistolaitteistoineen on toteutettu yksiputkisena. Lämmitysöljyn paluukierto öljypolttimelta takaisin öljysäiliöön tulee olla poistettu ja jos näin ei ole, muutos on teetettävä öljyvahingon vaaran vähentämiseksi. ​
   Ehtokohta Vuotovahinkojen ja luonnonilmiöiden aiheuttaminen vahinkojen torjunta: Turva Koto -sopimus 5.3 kohta 6 / Kodin turvasopimus 10.3 kohta 6
 • Suojeluohje Kuljetettavana oleva omaisuus koskee jatkossa muitakin tilanteita kuin kuljetuksia, otsikko on muutettu muotoon Omaisuuden suojaaminen.
  Ehtokohta Omaisuuden suojaaminen Turva Koto –sopimus 5.4 / Kodin turvasopimus 10.4

Onko sinulla vielä vanha Kodin turvasopimus?

Nyt kannattaa vaihtaa vakuutus uudempaan Turva Koto -vakuutukseen. Uudempi vakuutus kattaa muun muassa matkatavaroita aiempaa paremmin sekä korvaa silmälasien rikkoutumista tai vakuutetun omistamia ansiotyövälineitä. Turva Koto -sopimukseen sisältyy laajalla ja perustasolla myös turva poikkeuksellisen tulvan varalta.
Ota yhteyttä Turvaan ja päivitä vakuutusturvasi ajan tasalle.