Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ajoneuvovakuutukset

Tiedote vakuutuksille, joiden kausi vaihtuu huhti-joulukuussa 2015

Tarkista oma vakuutuskautesi vakuutuskirjasta tai MAPPI-verkkopalvelusta. Aikaisemmin alkanutta vakuutuskautta koskevan tiedotteen löydät tiedotearkistosta.

Liikenne- ja autovakuutuksissa alkaa uusi vakuutuskausi. Lue tästä, mitä muutoksia uusi kausi tuo sinun vakuutuksiisi.

Maksumuutokset

Maksamiemme korvausten määrä on kasvanut. Korotamme siksi seuraavien vakuutusten maksua:

Liikennevakuutus

  • Yksityiskäyttöinen henkilö- ja pakettiauto 2,5 %

Autovakuutus


Yksityiskäyttöiset henkilö- ja pakettiautot

  • Liittokasko, Turvakasko, Peruskasko 6,6 %
  • Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus 6,6 %
  • Hirvi-palo-varkaus, Palo-varkaus 6,6 %

Mopoauto

  • Kaikenvara 6,6 %
  • Hirvi-palo-varkaus, Palo-varkaus 6,6 %

Muut maksumuutokset

Joidenkin vapaaehtoisten ajoneuvovakuutussopimusten hinnoittelua on lisäksi tarkistettu vastaamaan paremmin nykyistä hintatasoa. Muutoksen vaikutus maksuun on 1-10 %. Suurimmalla osalla asiakkaista tarkistus ei vaikuta vakuutusmaksuun.

Ajoneuvosi vakuutusmaksua voi vähentää tai korottaa edellä mainittujen muutosten lisäksi esimerkiksi kotikuntasi vaihtuminen, haltijan iän muuttuminen, ajoneuvosi mallin riskitarkistus tai kampanja-alennuksen tai muun etuuden voimassaolo tai päättyminen. Vuoden 2015 alusta tehdyt kuntaliitokset eivät vaikuttaneet näiden alueiden vakuutusmaksuihin.

Joko sinulla on voimassa bonusetu?

Liittokaskossa ja 1.11.2011 jälkeen alkaneessa Turvakaskossa on erityinen bonusetu: jos vakuutuksestasi ei ole kolmeen vuoteen korvattu kolarointivahinkoa, seuraava kolarointivahinko ei alenna bonusta. Ota yhteyttä Turvaan ja päivitä vakuutusturvasi ajan tasalle.

Myös liikennevakuutukseen voit ansaita bonusedun. Kun sinulla on ollut Turvan bonustaulukon mukaan yksityiskäyttöisen auton liikennevakuutuksen 70 %:n bonus kolme vuotta, seuraava korvattu liikennevahinko ei alenna bonusta. Vahingoton aika on voinut kertyä Turvassa tai toisessa vakuutusyhtiössä. Liikennevakuutuksen bonusetu tulee voimaan automaattisesti.