Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Koti- ja omaisuusvakuutukset

Tiedote vakuutuksille, joiden kausi vaihtuu tammi–joulukuussa 2014.
Tarkista oma vakuutuskautesi vakuutuskirjasta tai verkkopalvelusta.
Aikaisemmin alkanutta vakuutuskautta koskevan tiedotteen löydät tiedotearkistosta.

Vakuutukset seuraavat yleisen hintatason muutoksia
Vakuutusmaksut ja vakuutuksen korvausmäärät muuttuvat vakuutusehdoissa määritellyn indeksin mukaan, jotta vakuutus pysyy mukana yleisessä hintakehityksessä. Vuonna 2014 kotivakuutuksen indeksimuutokset ovat seuraavat:

Irtaimistovakuutukset, kuluttajahintaindeksi +1,62 %
Rakennusten vakuutukset, rakennuskustannusindeksi +0,68 %
 

Maksumuutokset

Maksamiemme korvausten määrä on kasvanut. Indeksimuutosten lisäksi korotamme siksi seuraavien vakuutusten maksua:

vastuuvakuutus 2 euroa
oikeusturvavakuutus 3 euroa  
Joidenkin kotivakuutussopimusten hinnoittelua on lisäksi tarkistettu vastaamaan paremmin nykyistä hintatasoa. Suurimmalla osalla asiakkaista tarkistus ei vaikuta vakuutusmaksuun. Yksittäisen vakuutussopimuksen maksu voi nousta kaikki maksumuutokset huomioon ottaen 1-20 %.

Asuinrakennuksen vakuutusmaksu voi muuttua lisäksi rakennuksen tai putkiston iän vaikutuksesta. Kun rakennusvuodesta tai putkistojen uusimisesta on kulunut 11,21 tai 31 vuotta, rakennuksen vakuutusmaksu nousee. Maksu alenee, jos rakennuksen käyttövesiputkistot uusitaan kokonaan. Muistathan ilmoittaa käyttövesiputkistojen uusimisesta Turvaan.

Ehtomuutokset

Tärkeimmät kotivakuutusten ehtomuutokset kerromme liitteessä Muutokset henkilö- ja omaisuusvakuutusten ehtoihin 1.1.2014:


 

Onko sinun kotisi vakuutusturva ajan tasalla?
Turvan uusissa vakuutustuotteissa on monia etuja verrattuna aiempiin vakuutustuotteisiin. Turva Koto -sopimuksessa muun muassa monen omistamasi kohteen enimmäiskorvausmäärät ovat suuremmat kuin vanhassa Kodin turvasopimuksessa. Turva Koto -sopimukseen sisältyy laajalla ja perustasolla myös turva poikkeuksellisen tulvan varalta.

Ota yhteyttä Turvaan ja päivitä vakuutusturvasi ajan tasalle.