Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ajoneuvovakuutukset

Tiedote vakuutuksille, joiden kausi vaihtuu touko-joulukuussa 2014

Tarkista oma vakuutuskautesi vakuutuskirjasta tai MAPPI-verkkopalvelusta. Aikaisemmin alkanutta vakuutuskautta koskevan tiedotteen löydät tiedotearkistosta.

Liikenne- ja autovakuutuksissa alkaa uusi vakuutuskausi. Lue tästä, mitä muutoksia uusi kausi tuo sinun vakuutuksiisi.

Maksumuutokset

Maksamiemme korvausten määrä on kasvanut. Korotamme siksi seuraavien vakuutusten maksua.

Liikennevakuutus

  • Yksityiskäyttöinen henkilö- ja pakettiauto 9 %
  • Yksityiskäyttöinen kuorma-auto, matkailuauto, moottorikelkka, mopo ja traktori 6,5 %

Autovakuutus


Yksityiskäyttöiset henkilö- ja pakettiautot

  • Ennen 1.11.2011 alkanut Liittokasko 15 %
  • 1.11.2011 jälkeen alkanut Liittokasko, Turvakasko, Peruskasko, Hirvi-ilkivalta-palo-varkausvakuutus, Hirvi-palo-varkausvakuutus ja Palo-varkausvakuutus 7 %

Matkailuautot

  • Kaikenvara 7 %

Muut maksumuutokset

Joidenkin vapaaehtoisten ajoneuvovakuutussopimusten hinnoittelua on lisäksi tarkistettu vastaamaan paremmin nykyistä hintatasoa. Suurimmalla osalla asiakkaista tarkistus ei vaikuta vakuutusmaksuun. Yksittäisen vakuutussopimuksen maksu voi nousta kaikki maksumuutokset huomioon ottaen enintään 20 %.

Ajoneuvosi vakuutusmaksua voi vähentää tai korottaa edellä mainittujen muutosten lisäksi esimerkiksi kotikuntasi vaihtuminen, haltijan iän muuttuminen, ajoneuvosi mallin riskitarkistus tai kampanja-alennuksen tai muun etuuden voimassaolo.

Ajoneuvojen omavastuumuutokset

Vapaaehtoisten ajoneuvovakuutusten omavastuu 160 euroa on korotettu 200 euroon. Muutoksen tavoitteena on pienentää vahinkomenon kasvua ja siten vähentää tarvetta tuleviin maksukorotuksiin.

Joko sinulla on voimassa bonusetu?

Liittokaskossa ja 1.11.2011 jälkeen alkaneessa Turvakaskossa on erityinen bonusetu: jos vakuutuksestasi ei ole kolmeen vuoteen korvattu kolarointivahinkoa, seuraava kolarointivahinko ei alenna bonusta. Ota yhteyttä Turvaan ja päivitä vakuutusturvasi ajan tasalle.

Myös liikennevakuutukseen voit ansaita bonusedun. Kun sinulla on ollut Turvan bonustaulukon mukaan yksityiskäyttöisen auton liikennevakuutuksen 70 %:n bonus kolme vuotta, seuraava korvattu liikennevahinko ei alenna bonusta. Vahingoton aika on voinut kertyä Turvassa tai toisessa vakuutusyhtiössä. Bonusetu tulee voimaan automaattisesti.