Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Saavutettavuusseloste

Verkkopalvelujen saavutettavuus tarkoittaa sitä, että digitaalisia palveluita voi käyttää kuka tahansa helposti toimintarajoitteista huolimatta.

Tämä saavutettavuusseloste on luotu 9.9.2020 ja päivitetty 25.5.2023. Seloste kattaa Turvan henkilö- ja yritysasiakkaiden verkkopalvelut, mobiilisovellus TaskuTurvan, turva.fi-sivuston sekä muita näihin liitännäisiä digitaalisia palveluita.

Turva.fi-sivusto ja Turvan verkkopalvelut ovat otettu käyttöön ennen digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) voimaantuloa, joten saavutettavuusvaatimukset koskevat palveluiden sisältöjä täten 23.9.2020 alkaen.

Saavutettavuus Turvassa

Kehitämme parhaillaan verkon palveluidemme saavutettavuutta sekä helppokäyttöisyyden ja sisältöjen ymmärrettävyyden näkökulmasta, että teknisestä näkökulmasta.

  • Henkilö- ja yritysasiakkaille kohdistetut kirjautumista vaativat palvelut ovat saavutettavia.
  • Turva.fi-sivusto ja sen ilman kirjautumista käytettävät palvelut ovat saavutettavia.
    • Avoimella sivustolla julkaistut toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. docx ja pdf) täyttävät pääosin saavutettavuusvaatimukset (poislukien avaintietoesitteet viranomaisvaatimusten johdosta).
  • Verkkopalveluissa julkaistut arkistotulosteet (esim. vakuutuskirjat ja laskut) eivät täytä kaikkia saavutettavuusvaatimuksia. Korjaamme puutteita vuoden 2023 aikana.
  • 23.9.2018 ja sen jälkeen julkaistut tiedostot ovat saavutettavia.
  • Ennen 23.9.2018 julkaistujen tiedostojen sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa pyydettäessä sähköpostitse (Y-Turvasaavutettavuus(at)turva.fi), jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.
  • 23.9.2018 jälkeen sivustolla ja verkkopalvelussa julkaistut videot ovat pääasiassa tekstitettyjä. Vanhemmista video- ja äänitiedostojulkaisuista voi puuttua tekstityksiä.
  • Sähköinen allekirjoitus -palvelu ja sen dokumentit täyttävät saavutettavuusvaatimukset.
  • TaskuTurva-mobiilisovellus on pääosin saavutettava. Korjaamme puutteita kevään 2023 aikana.

Viittomakielisten asiakkaiden palvelut

Turva tarjoaa viittomakielisille asiakkailleen maksuttoman Chabla-mobiilisovelluksen, jonka avulla asiakkaat voivat soittaa videopuhelun palvelunumeroon 0800 195151. Videopuheluun liitetään mukaan tulkki.

Saavutettavuuspalaute

Jos huomaat Turvan sivustolla tai verkkopalvelussa saavutettavuusongelmia, voit antaa palautetta sähköpostitse osoitteeseen Y-Turvasaavutettavuus(at)turva.fi.

Pyrimme vastaamaan palautteeseen 2 viikon aikana. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saisi vastausta lainkaan, voit välittää palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000